fbpx
Az agyad dönti el, hogy kit tartasz szépnek, és kit nem

Gondolkodtál már azon, hogy miért tartasz szépnek, vagy vonzónak egy arcot, szinte már az első pillanatban?
Azt, hogy mi tesz vonzóvá egy arcot, csupán néhány paraméter szabályozza.

Hogyan működik az emberi arc és forma jelentésének értelmében a szépség mikéntje és hogyanja? A kérdést nem lehet logikai és spekulációs módon meghatározni, szükség van az evolúciós pszichológia és a neurológia eszközeire is.

SMINKES SZAKEMBERKÉNT

nem csak az lesz a munkád, hogy széppé tegyél valakit, egy randira, divatbemutatóra, színházi fellépésre, avagy esküvőre. Nálunk pontosan megtanulhatod, hogy hogyan tudod megváltoztatni egy arc karakterét

Tudtad? Az 1930-as években Maximilian Faktorowicz szépség-mikrométerével mérte a kisebb aszimmetrikus hibákat. Erre alapozva építette fel a számotokra is bizonyosan ismerősen csengő nevű Max Factor sminkcéget.

Szimmetria

Mivel az emberek az aszimmetriát gyakran fejlődési rendellenességekkel társítják, a szimmetrikusságot tartják vonzónak. A szimmetria az egészség jelképe is.

Kompozit vagy átlagos arcok

Az átlagos arcok vonzóbbak, mint az egyedi arcok.

Hormonhatások

Mivel az ösztrogén termékenységet sejtető külsőt nyújt, a férfiak a nagy szemű, telt ajkú, keskeny állú, magas arccsontú nőket kedvelik leginkább. Azaz azokat a nőket, akik egyszerre tűnnek érettnek és fiatalnak.

A tesztoszteron túlzott jelenléte ellenben sűrűbb szemöldököt, erőteljesebb arccsontot, és nagyobb, szögletes állcsontot eredményez, ami egy nő esetében igencsak hátrány.

Ez történik az agyadban, ha egy szép embert látsz:

  • a vonzó arcok látókérgünk egy részét aktiválják az agy hátsó részében, az ún. fusiform arcterületen, ami elsősorban arcfelismerésre szakosodott, és egy szomszédos területen, az ún. laterális okcipitális komplexumban, ami elsősorban tárgyak felismerésére szakosodott
  • a vonzó arcok aktiválják az agy jutalmazó és örömközpontjait az agy elülső és középső részén

Nincs mit tenni, agyunk automatikusan reagál a szépségre, a látás és az öröm összekapcsolásával.

Sőt, ettől is tovább megyünk: ami szép, azt hajlamosak vagyunk jónak is gondolni, a csúnyát pedig rossznak. Az agyunk számára ez egy reflexszerű munka.

Micsoda rejtett előítéletek!

Szeretnél tudni bánni a sminkeszközökkel? Neked ajánljuk a Budapesti Sminkiskola egyes képzéseit.

SMINKES-MAKEUP ARTIST

Szerezz elismert végzettséget! A sminkes tudás mellett a művészeti, produkciós és a vizuális ismeretek elsajátítása is kiemelt szerepet kap. 

Engedély szám:

E-001205/2015/B002

SzPk-00218-18-19 3 05 3

DIVATSMINKES KÉPZÉS

Végezd el ezt a képzést nálunk és képes leszel arra, hogy önállóan mennyasszonyi, báli, alkalmi és natúr sminkeket készíts. Betekinthetsz a fashion makeup csillogó világába.

SMINKMESTER KÉPZÉS

A kurzus célja, hogy az alapvető sminkelési technikák mellett képessé válj professzionális környezetben, csapatban dolgozni és az elvárásoknak megfelelő sminkeket elkészíteni.

MASZKMESTER KÉPZÉS

Ha érdekel a filmek világa, ha szeretnél a különböző nagyjátékfilmeknél, sorozatoknál és egyéb filmes produkcióknál dolgozni, akkor itt a helyed! Mi megtanítunk mindenre, amire a kamerák mögötti világban szükséged lehet.

A Budapesti Sminkiskola neve nemzetközi viszonylatban is ismert.
2017 májusában elsőként képviseltük Magyarországot, és nyertük meg a Londonban megrendezett IMATS Világversenyt, Beauty kategóriában.
A verseny felkészítő Mestere Pintér Andrea, a verseny nyertese: Fehérvári Orsolya

ELÉRHETŐSÉGEK
Térkép
KÖVESS MINKET

KÉRDÉSED VAN?

Vedd fel velünk a kapcsolatot – Lehetőség van ingyenes konzultációra, melynek keretében személyre szabottan segítünk kiválasztani a legmegfelelőbb képzést!